2019. december 19., csütörtök

BAMBI-2019 rajzkészlet

BAMBI-2019 RAJZKÉSZLET 

Letölthető a BAMBI-2019 gumimotoros és/vagy kondenzátoros táplálású, elektromos meghajtású, szabadonrepülő repülőgépmodell alkatrész- és összeállítási-rajzai. A rajzok *.PDF formátumban vannak. Minden rajz normál fénymásolópapírra (A/4 méret)  nyomtatható. A nyomtatásnál ügyelni kell az Acrobat Reader beállításaira. Ki kell választani az "Egyéni méretezés : 100%" opciót, ellenkező esetben a rajz nyomtatása, és ezzel a modell is mérethibás lesz. A kinyomtatott rajzok jobb felső sarkában található egy ellenőrző skála ami egyenként 5x5 mm-es teli és üres négyzetekből áll. A négyzetek egy fordított "L" alakot formáznak, szárai egyenként 50-50 mm hosszúak (10x5 mm). A kinyomtatott rajzon az ellenőrző skála lemérésével állapíthatjuk meg, hogy mérerthelyes-e a nyomtatvány (lásd 1. ábra). 

1. ábra.

A LETÖLTHETŐ RAJZOK

Fájl: Bambi_2019_91.pdf
RAJZ LETÖLTÉSE >>>
A modell M 1:4 arárnyú háromnézeti-, összeállítási rajza és legfonotabb adatai. Egyben ez a rajzkészlet borítója is.
Fájl: Bambi_2019_92.pdf
RAJZ LETÖLTÉSE >>>
A törzs összeállítási és alkatrészrajzai. A gumimotoros verzió orrblokkjának rajza. Itt ügyeljünk az egyes rétegek szálirányára, mert az egyes lapok száliránya derékszögben áll a mellette lévőkre. A szélvédők bármilyen vikony, átlátszó lapból készülhetnek, de el is hagyhatóak. 
Fájl: Bambi_2019_93.pdf
RAJZ LETÖLTÉSE >>>
A farokrész elemeinek (vízszintes- és függőleges vezérsík) összeállítási rajzai.
Fájl: Bambi_2019_94.pdf
RAJZ LETÖLTÉSE >>>
A szárnyak összeállítási rajzai.
Fájl: Bambi_2019_95.pdf
RAJZ LETÖLTÉSE >>
A szárnyalkatrészek műhelyrajzai. Az egyes elemek oldószeres eljárással közvetlenül a balsafára másolhatóak. Az eljárás menetét itt nézhetitek meg: Oldószeres rajzmásolás.
Fájl: Bambi_2019_96.pdf
RAJZ LETÖLTÉSE >>>
A modell több 3D nyomtatott alkatrészt tartalmaz. Itt ezek rajzai láthatóak. Ha nincs lehetőséged 3D nyomtatásra akkor a rajzok alapján hagyományos alapanyagokból (rétegelt lemez, fenyőléc stb..) elkészítheted ezeket. A 3D nyomtatott alkatrészek háromdimenziós modelljeit leíró *.stl fájlok is letölthetőőek lesznek hamarosan.
Surman Zsolt (SRY)
Gomba, 2019.12.19.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése