2019. február 28., csütörtök


Sándor-József-Benedek  malmai megőrlik a telet..





Sándor-József-Benedek zsákban hozzák a meleget,
Kikelet gyors vize forgatja a malomkereket
Puha tavasszá őrli a telet



Erdei patakon dolgozó Mini-Malom

Tavaszváró játékra hívok minden kedves érdeklődőt! Kirándulásra, természetjárásra csábít a beköszöntő jóidő. Sándor-József-Benedek már a kertek alatt járnak a tavaszt cipelve zsákjukban. A jég szorításából kiszabadultak a vizek, a fák is készülődnek. Egyre nagyobb a nyüzsgés az erdőkben, mezőkön, milliónyi érdekes dolog történik, kis szépség bújik elő, mutatja meg magát, kár lenne ebből kimaradni.

 Ma már nem nagyon használunk zsákokat, de a régiek sokmindent tároltak, szállítottak zsákban, például a búzát és a lisztet, na meg Sándor-József-Benedek a tavaszi meleget.

Mozduljunk ki, induljunk el, álljunk fel a fotelból. Ebben segíthet a három kicsiny vízi-malom. A malmocskákat egy játék keretében egymás után telepítem Gomba területén, viszont csak rejtvényben árulom el, hogy hová! A malmok keresése egyben kirándulás is, de itt senki ne gondoljon hatalmas túrákra, nehéz terepen, néhány tíz perces könnyű sétával felderíthetőek a malomhelyek. A vállalkozó kedvű malomkereső fényképezőgépet, papírcetlit, ceruzát is vigyen magával, mert egyrészt az ébredő természet végtelen számban kínálja a megörökítésre váró csodákat, másrészt a malmot megtaláló, ha szeretné, haza is viheti magával a kis szerkezetet. Ennek viszont két feltétele van:

A  három Mini-Malom, amiket a játékban meg lehet keresni.

1.)    Készíts egy közös fotót ("szelfit") a malmocskával és ezt a képet juttasd el nekem (facebook : Gombai Sport Egyesület , facebook: Surman Zsolt oldalakon vagy a sry@freemail.hu elektronikus címre, )

2.)    Hagyj jelzést, egy „bocsi-cetlit” amin értesíted a malomról most lemaradó többi túrázót, hogy tudják: ugyan jó helyen jár, sikeresen megfejtette a rejtvényt, de a malom már gazdára talált, és elköltözött.

A malmokat ott is hagyhatod a helyén, nagy örömet okozva az utánad érkező többi keresőnek.Ami nagyobb kincs mint egy hazavitt malom. A malommal közös fotó ekkor se maradjon el, hiszen így örök emlék marad a megtalálás.

És hogy hol is találjátok a malmokat? Hát akkor 2019.03.02. Szombaton reggel INDULJON A JÁTÉK! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése